معماری موقت در اردوها و سفرها مورد استفاده بوده است اما مورد غفلت واقع شده، امروز زمان آن فرارسیده که به معماری موقت توجه شود.
به گزارش میراث آریا(CHTN) سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم افتتاح دومین همایش بین المللی معماری دستکند که صبح امروز در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: انواع و اقسام معماری در ادوار تاریخی کشورمان بر فرهنگ این سرزمین دلالت می کند، میدان نقش جهان، سلطانیه، تخت جمشید یا هر کدام از آثار تاریخی، همه آینه هایی هستند که یک چیز واحد را منعکس می کنند.
وی ادامه داد: اما دلالت میراث فرهنگی و تاریخی بر یک موضوع واحد، استثناء هم دارد که این تفاوت در تنوع و ظرفیت بروز فرهنگ است، ما در دوره معاصر و از زمانی که مطالعه و شناخت تاریخی معماری را آغاز کردیم تا مدتها این ذهنیت را داشتیم که معماری ایران از معماری حاشیه کویر، اصفهان، کاشان و نایین تشکیل شده است.
بهشتی اضافه کرد: معماری سواحل خلیج فارس ، کردستان یا شمال البرز مورد توجه قرار نمی گرفت و به مرور این نوع از معماری در حال حذف شدن بود، شاید به همین دلیل بود که حوزهای همچون معماری دستکند هم مورد توجه نبوده و به تازگی مورد مطالعه قرار گرفته است.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: همایش معماری دستکند موجب می شود توجه ما به این حوزه شکل جدی تری به خود بگیرد، این همایش ما را متوجه این موضوع می کند که همه تنوع در معماری از تنوع اقلیمی ناشی می شود.
وی تصریح کرد: دستکند به نظر موضوعی پیش پا افتاده به نظر می رسد و دلیل این موضوع این است که زبان معماری دستکند بسته است و نمی تواند بیان کند متعلق به چه دوره است و توسط چه کسی ساخته شده است اما از سویی دیگر می توان گفت معماری دستکند حجاب و پرده(تزیینات) ندارد و می توان حقیقت آن را مشاهده کرد.
بهشتی ادامه داد: مطالعه و تدقیق در حوزه دستکند حدود 12 سال است که آغاز شده و خوشبختانه تا این حد پیشرفت داشته است و این پژوهش باید استمرار داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه توجه به معماری موقت را مورد تاکید قرار داد و افزود: این نوع معماری در اردوها و سفرها مورد استفاده بوده است اما مورد غفلت واقع شده، امروز زمان آن فرارسیده که با معماری موقت توجه شود.
وی اضافه کرد: تا زمانی که آنچه از معماری گذشته باقی مانده است مورد بررسی قرار نگیرد، سخن گفتن در رابطه با معماری کار آسانی نیست.
انتهای پیام/